Tävling - hemlig gåva


The Hunger Games

 
 
Igår såg jag och min syster The Hunger Games. Det är första delen i en triologi och böcker är väldigt populära. Jag kan ibland känna mig lite tveksam till upphypade böcker/filmer som tex Twilight, men ändrade mig när jag så The Hunger Games första gången. Jag tycker den är riktigt bra, och det tyckte jag nu också. Jag har inte läst böckerna än men min syster har dom så jag ska läsa dom när jag läst klart andra böcker jag ska läsa först.
 
Filmen utspelar sig i en totalitär värld som kallas Panem och består av The Capitol och 12 distrikt. En gång gjorde Distrikt 13, som inte finns länge, uppror, och det årliga The Hunger Games är en slags hämnd och ledaren i The Capitol vill också sätta repsekt i övriga distrikt. Tävlingen sänds i TV och är ett stort spektakel.
Från varje distrikt väljs en pojke och en flicka mellan 12-18 år som ska vara med i tävlingen. Dom åker till The Capitol där dom får en mentor och tränar för tävlingen. Doms ska också försöka få sponsorer för att ha något lättare för att klara tävlingen, som går ut på att vara ensam överlevare för att vinna.
Från Distrikt 12 dras Prims namn, men Katniss, hennes storasyster anmäler sig frivilligt, den första frivligga någonsin, för att rädda sin syster. Den andra blir Peeta.
Då allt handlar om att överleva är ingen säker och många förlorar livet precis när tävlingen börjar. En del går ihop för att ha större chans att överleva. Det finns inga reger och förutsättningarna kan plötsligt ändras.
 
Jag tycker Jennifer Lawrence är mycket bra som Katniss. Nu har jag ju inte läst böckerna och kan inte jämföra så, men hon gör det mycket bra. Josh Hutcherson är också bra som Peeta.
Jag tycker det mesta är bra med filmen, men nåot jag tänkt på, och säkert skulle ha tänkt på om jag läst boken, är hur lite berörda många av dom verkar vara av tävlingens allvar under träningslägret. Dom visar sina styrkor, att dom är tuffa, och ingen vill visa sina svagheter, men ingen verkar egentligen reflektera över att dom kommer att dö, att det bara är en som kommer levande ur tävlingen. Dom enda man egentligen får se oroliga är Katniss och Peeta.
 
Nu vill jag se andra filmen, för att se hur det fortsätter, men den kommer inte förrän i november. Och så ska jag  läsa böckerna.

Bokrea

 
 
Jag och min syster var en sväng på bokrean igår efter att hon slutat jobbet. Jag hade faktiskt inte kollat vad som skulle vara med på rean men hittade ändå en del av det ja ville ha på rea. Det bev 2 Lee Child, Det ögat inte ser, och Fienden. Jag har tänkt på båda böckerna tidigare då jag gillar Lee Child och hans böcker om Jack Reacher. Fienden handlar om Reacher som ung militärpolis då han fortfarande tillämpde arméns stränga disciplin. Den ska bli intressant att läsa.
Alla själars natt av Deborah Harkness är ny för mig men verkar intressant. Jag läste baksideteten och blev intresserad när ja såg att den handlade om häxor. Blev inte lika intresserad när jag såg att det även handlar om vampyrer, då jag tycker det är så mycket vampyrer nu, men boken verkar bra så jag köpte den ändå.
Av Percy Jackson-böckerna köpte jag Kampen om labyrinten på Bokia som dock inte var på rea, tillsammans med dom andra nämda böckerna, och Monsterhavet på Åhléns. Jag har läst dom 3 första böckerna, lånade dom på biblioteket och köpte därför fjärde boken. Vet inte hur länge dom haft dom, men frågade efter dom nån gång förra året och då fanns dom inte där, men kunde beställa efter så förmodligen är det fler som frågat efter dom. Monsterhavet köpte jag för att jag såg den på Åhléns väldigt lilla bokrea. Såg den bland böckerna och tänkte att jag tar den också. Blir att köpa del 1 och del 3 nån gång också. Första boken har jag faktiskt inte läst, kände inte riktigt för det efter att ha sett filmen, även om det säkert skiljer en del från boken, vilket det ju brukar göra. Ska bli intressant att äntligen fortsätta läsa om Percy.
Håller på med 2 Clive Cussler-böcker just nu, så när dom är färdiglästa ska jag börja med nån av dom här böckerna.
 
 

Nyckeln tlll sanningen av Nora Roberts

 
 
Nyckeln till sanningen är andra delen i Nyckeln-serien. Den första heter Nyckeln till ljuset.
Dom 3 vännerna Malory. Dana Och Zoe har fått i uppdrag att hitta 3 nycklar som enligt sägnen håller 3 prinssesor fågna, och i gengäld ska det bli belönade. Först nyckeln var Malorys att hitta, nu är det Danas tur. Hennes stora passion i livet är böcker och hon är övertygad om att svaret finns i böckernas värld.
Malory, Dana och Zoe blir allt bättre vänner och upptäcker att dom har liknande drömmar. Dom hittar ett stort hus som dom bestämmer sig för att köpa och dela upp, ett galleri till Malory, en bokaffär till Dana och en skönhetssalong till Zoe. Medan dom tillsammans restaurerar huset grubblar Dana på sin utmaning. Dana får hjälp av sina vänner, men också av sin ungdomskärlek Jordan som kommit tillbaka. Men han krossade hennes hjärta och hon vet inte om hon kan släppa in honom igen.
 
Jag gillar även den här boken väldigt mycket. Det är lagom spännande, bra historia. Alla 3 böcker är lätta att komma in i och man vill bara fortsätta läsa.  Jag tycker det är bra att Nora Roberts har skrivit en bok för varje karaktär så alla får vara huvudperson, och man kommer dom lite närmare.
Jag skulle så gärna vilja att dom här böckerna blev film. :)

Burlesque

 
 
The Burlesque Lounge har sett sina bästa dagar och hotas av nedläggning. Ägarinnan Tess är föredetta dansös och klubben är hennes allt. Nu jagas hon av skulder och en affärsman som vill köpa klubben.
Ali är less på småsadslivet och flyttar till LA. Hon vill jobba på klubben men får först nej. Sen får hon jobba som servitris, men hon vill helst av allt själv stå på scenen. Så får hon äntligen chansen och blir klubbens huvudattraktion.
 
Jag och min syster såg filmen igår och jag tycker den var riktigt bra faktiskt.  Jag tycker Christina Aguilera var riktigt bra. Och jag gillar att även om Ali tror på sig själv, så blir det inte för mycket, och hon är lätt att tycka om.  Jag gillar också Cam Gigandet som Jack..
Jag gillar relationen mellan Ali och Jack, även om det väl är lite förutsägbart. men det blir lite rolig ibland.
Helt klart en film jag kan tänka mig se igen.

Dean R Koontz

 
 
 
Dean R Koontz föddes 9 juli 1945 i Everett, Pennsylvania. Han är en storsälande författare inom fantastik. 1966 gite han sig med Gerda Cerra och debuterade som författare samma år. Han har främst skrivit sience fiction, men även andra genrer och då ofta under pseudonymer, som Brian Coffey, Aaron Wolfe, Leigh Nichols och Deanna Dwyer. 1987 slutade han skriva under pseudonymer och många av böckerna som getts ut under pseudonym har  publicerats på nytt under hans riktiga namn.
I många av Koontz böcker spelar hundar en central roll, ofta Golden retrievers. Han har skrivit ett par böcker och också inlägg på sin webplats under namnet Trixie Koontz, vilket var namnet på hans egen Golden retriever. Trixe dog 2007.
Några av Koontz böcker har blivit film, men inte haft någon större framgång, bla Gömstället, Phantoms och Mr Murder.
 
Dean R Koontz är den författare jag läst längst. Jag var väl 14 ungefär när jag läste första boken, Nattens ögon. Jag tyckte att den var riktigt bra och läste fler böcker. Det ha blivit ett antal böcker enom åren. Jag bara en själv som jag köpte på engelska för några år sen. Breahtless. Jag har läst den på svenska också, men kan fortfarande inte komma på vad den heter då. Min syster och pappa har några Koontz böcker så jag har lånat av dom när jag inte har lånat på biblioteket.
Något jag tycker är bra med Koontz böcker är att även om det verkar otroligt och övernaturligt, är det något som skulle kunna hända. Det handlar ofta om flera personer, och jag brukar få några karaktärer som favoriter, och delarna med dom andra karaktärerna blir då inte lika bra.
Några av mina favoritböcker av Koontz är Nattens ögon, Väktare och Breathless.

Skyfall

 
 
Igår sågg vi Skyfall. Jag har sett några av dom andra Bondfilmerna, mest dom nyare men också nån av dom gamla. Tycker dom med Pierce Brosnan är ganska bra. Något jag inte kan säga om Skyfall. Jag förstod aldrig riktigt vad den handlade om. Ja, någon från M`s förflutna var ute efter henne, men mer än det förstod jag egentligen inte. Jag vet inte varför Bond jagade den där killen i början. Det var inte så mycket action heller, det var väl mest i början, och sen i slutet.
Vet inte om jag tycker Daniel Craig är så bra heller, då tycker jag bättre om Pierce Brosnan som Bond. Jag gillade dock Ben Wishaw som Q.
Jag kan inte komma ihåg att jag sett filmen förut, men det var ändå en del som jag kände igen, speciellt i slutet, så helt omöjligt är det ju inte, min syster kände också igen en del.. Men eftersom den var så dålig är det kanske inte så konstigt att jag inte kommer ihåg det.

Bokbloggsjerka

Det här är min första bokbloggsjerka. Jag hittade den hos Annika . Hon har en jerka varje fredag till måndag, och det här ju då första gången jag är med.
Den här gången ställer hon frågan : Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?
Det händer ibland att jag drabbas av lässvackor och inte alls är sugen på att läsa nåt även om jag egentligen skulle vilja.Ibland beror det på att jag inte har något bra att läsa, eller att jag läser en bok som jag inte riktigt kommit in i, eller så beror det ju ibland också på saker som stress. Har man väldigt stressigt på jobbet, kan man ju hamna i en svacka allmänt.Jag brukar då låta bli att läsa nån bok alls, vilket i perioder blir lite för ofta, för jag älskar ju att läsa. Ibland kan man bryta svackan av att hitta någon riktigt bra bok där man bara vill ha mer och inte vill lägga ifrån sig boken. Såna böcker vill jag ha mer av! :)
     
 
 
 
              
 
 
             
 
  
      

Jane Lynch till Broadway

 

Foto: Scanpix
  
 
 "Glee"-stjärnan Jane Lynch byter ut TV-rutan mot musikalscenen. Hon har spelat rollen som den bittska idrottsläraren Sue Sylvester i serien sen starten 2009. Enligt Contactmusic är hon klar för en roll i Broadwaymusikalen "Annie" där hon med start i sommar ska spela barnhemsföreståndaren Miss Hannigan.

Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

 
 
Eld som kom ut 2012 är andra delen i Engelforstriologin. Första boken Cirkeln kom ut 2011.
 
De Utvalda ska börja andra året på gymmnasiet. Hela sommarlovet har dom hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll dom aldrig kunnat förutse, och när Rådet kommer för att granska Anna-Karin blir inget lätt. De Utvalda knyts allt närmare till varandra och måste lära sig att lita på varandra fullständigt.
 
I Cirkeln tyckte jag först det kändes lite konstigt att något sånt här utspelar sig i Sverige, men jag gillar boken. Och jag gillar Eld. Det känns fortfarande lite konstigt att det utspelar sig här, men inte lika mycket nu. Karaktärerna kommer fram bra, tycker jag. Det märks att dom blivit något äldre, och dom börjar acceptera sina krafter även om dom inte tycker om dom, specielt Ida och Minou.
Slutet  vatr på ett sätt inte helt oväntat, jag hade väntat på nåt sånt under bokens gång.
Jag undrar hur många dom kommer vara när det väl gäller.

A good day to Die Hard

 
Det är femte gången Bruce Willis spelar John McClane. John har inte träffat sin son Jack på några år och nu sitter han i ett ryskt fängelse. John åker dit för att hjälpa sin son. Jack och en annan man flyr då rättsalen dom är i sprängs, och John ställer till det för Jack då  han åker efter honom då han tycker att dom inte har pratat färdigt. Han får sen veta att jack är CIA-agent, något han inte hade väntat sig. 
John och Jack har ett komplicerat far-och-son-förhållande, men med Moskvas undre värld efter sig och en kamp mot tiden för att stoppa ett krigsutbrott, måste dom samarbeta
 
Jag tycker filmen är ganska bra. Det är inget "måste se igen", men något jag kan se igen och förmodligen kommer göra. Det är en lång biljakt i början, som jag tycker är lite för lång. Och något jag gillar, som jag sett att andra inte gör, är när John flera gånger säger "Jag är på semester!".

Nyckeln till ljuset av Nora Roberts

 
Malory Price är gallerichef. Hennes liv förändras drastiskt när hon får en mystik inbjudan till det magnifika huset på höjden lite utanför stan. Trots att hon inte vet vem som skickat inbjudan åker hon dit, och märker till sin förvåning att hon är en av endast 3 gäster. Dom andra 2 är också unga kvinnor vars liv just genomgått en förändring. Deras mystiska värdar pratar om legender från svunna tider och dom 3 kvinnorna får ett förslag. Om de under en viss tid lyckas finna de tre nycklar som enligt legenden håller tre prinsessor fångna i en djup sömn, kommer de att bli rika. Malory är den som ska finna första nyckeln. Den annars kontrollerande Malory kastar sig ut i en helt ny värld med sin nyvunna vänner Zoe och Dana, och Danas bror Flynn, som både uppvaktar henne och går henne på nerverna.
 
Jag tycker mycket om den här boken. Jag tycker historien är bra, det är bra karaktärer och det är ganska spännande ibland. Och det är inte så lätt att hitta ledtrådar till nycklarna. Det finns 2 till böcker, Nyckeln till sanningen och nyckeln till mod där Zoe och Dana får vara huvudpersonen. 3 så olika personer blir dom bästa vänner, och även dom dom vill ge upp ibland stöttar dom varandra och blir mer och mer engagerade i att hitta alla nycklarna.
Jag hade gärna sett den här boken, och dom andra 2, som film. Jag tror det skulle bli riktigt bra.

Rooney Mara vill spela Lisbeth Salander igen

                                      Foto: Michael Sohn
 
Det är oklart om det blir någon fortsättning på "The girl with the dragon tattoo", och Ronney Mara får ofta frågan om det blir det, men hon vet inget.
- Jag önskar verkligen att de kan fatta ett beslut. Jag skulle väldigt gärna spela Lisbeth Salander igen och jag skulle väldigt gärna vilja komma tillbaka till Sverige, säger Rooney Mara när TT Spektra träffar henne på filmfestivalen i Berlin.
Nyligen kom obekräftade uppgifter om att rollfiguren Mikael Blomkvist skulle skrivas ur handlingen eftersom Daniel Craig, som spelade rollen i den första filmen, begärt för mycket pengar för fortsättningen. Men det dementerar Rooney Mara.
Den förra filmen spelades in i ett kallt vinter-Sverige och, blir det någon uppföljning skulle Rooney Mara gärna se att inspelningen sker på sommaren.

Albert Brooks ger röst åt Hitta Nemo igen

                                        Foto: Scanpix
 
Den amerikanske skåespelaren Albert Brooks ska göra rösten till clownfisken Marlin även i "Hitta Nemo 2". Arbetet med uppföljaren har pågått ganska länge, skriver Deadline, som i juli berättade att Andrew Stanton ska regissera även den andra filmen. Ellen DeGeneres kom tillbaka kort efter, men det tog mycket längre tid att få Brooks på kroken.

Ben Affleck vann bästa film på BAFTA

Ben Affleck, som sadlat om till regissör prisades på EE British Academy Film Awards den 10 februari.Hans film "Argo, nobbades av Oscars-juryn, men på BAFTA prisades han för både bästa film och bästa regissör. Ben Affleck var kvällens stora vinnare, och Quentin Tarantion vars "Djano Unchained"har infriat alla högt ställa förväntningar.
För svensk del blev det en seger av två möjliga. Alicia vikander missade utmärkelsen Årets genombrott. Malik Bendjelloul fortsatte dock sitt segertog och tog hem pris i kategorin Bästa dokumentär för "Searching for sugarman".

Bruce Willis hedras i Frankrike

                                                Foto: Scanpix
 
I måndags tog Die Hard" - stjärnan emot den prestigefulla utmärkelsen Arts de Lettres-ordens kommendörsgrad i Paris, som han tilldelasdes av det franska kulturministeriet, skrive Contactmusic.
Utmärkelsen är en av dom mest ärofyllda i Frakrike och ges till personer som hjälp till att berika det franska kulturarvet.
Kuturminister Aurelie Filippetti sa vid utdelningen:  Bruce väljer att arbeta med de mest fantastiska filmmakare, som Wes Anderson med "Moonrise kingdom", Quentin Tarantino med "Pulp fiction" och min egen favorit - M Night Shyamalans "Unbreakable".
Tidigare har bland andra Patti Smith, Michael Caine och Marianne Faithful fått utmärkelsen.

Det ödesdigra arvet av Nora Roberts

 
De 3 små silverstatyetterna av ödesgudinnorna i den grekiska mytologin är en konstsamlares dröm och värda en förmögenhet, och tillsammans är dom ovärderliga. Familjen Sullivan har en statyett som har gått i arv i generationer. Men statyetten blir stulen och dom bestämmer sig för att inte bara ta tillbaka den, utan också hitta dom andra 2. Malachi åker till Helsingfors där han träffar Tia, Gideon åker till Prag där han träffar Cleo. Både Cleo och Tia är kopplade till statyetterna. Rebecka som inte tänke låta sina bröder göra det här själva ansluter sig till dom i New York. Där träffar dom Jack Burdett som är säkerhetsexpert, och som också har en koppling till statyetterna. Och kvinnan som stulit statyetten från familjen Sullivan, skyr inga medel, inte ens mord , för att få det hon vill ha.
 
Det ödesdgra arvet är en av mina favoritböcker, både allmänt och när det gäller Nora Roberts. Jag tyker den är jättebra, med en bra historia och bra karaktärer. Första gången jag läste den var Tia och Malachi mina favoriter, men sen när jag läst den tyckte jag nog om alla nästan lika mycket. Jag skulle gärna se den som film, jag tror det skulle bli riktigt bra.

Magic Mike

 
Magic Mike handlar om Mike som dagtid arbetar med att bland annat lägga tak, och på nätterna är stripparen Magic Mike. Han är paradnummret och mycket populär, men egentligen vill han tillverka egna möbler. En natt följer Adam, en ung kille som Mike nyss börjat arbeta med, med till klubben. När en av stripporna inte kan göa sitt nummer får Adam gå ut på scenen och strippa.Adam får en chans att fortsätta. Han får lära sig att dansa och strippa och blir en stor hit. Men framgången stiger honom åt huvudet och snart hamnar han i trubbel, vilket inte bara äventyrar Mikes förhållande med Adams syster Brooke, men också Mikes framtid.
 
Läste lite om Magic Mike när den kom men har inte tänkt så mycket på den, men ibland tänkt att man kanske skulle se den. Gjorde det för ett tag sen och det va väl inte riktigt vad jag väntade mig. Jag visste ju vad den handlade om, men det var mycket mer strippande i början än vad jag hade förväntat mig och undrade nästan om hela filmen skulle vara så. Channing Tatum fick ju i alla fall visa att han är väldigt duktig på att dansa, och eftersom han tidigare har varit strippa hade han väl nytta av det i rollen som Mike...
Att Matthew McConaughey skulle göra en roll som Dallas var väl inte riktigt vad jag hade väntat mig, även om han väl passade ganska bra. Alex Pettyfer som Adam vet jag väl inte riktigt om jag tyckte om. Jag tycker bättre om han i I am Number Four eller Beastly. Eller så är det bara karaktären jag inte gillar.
Kan inte säga att jag tycker filmen är särskilt bra.
 
Nu håller man på och jobbar med Magic Mike 2. In development står det på IMDB.

...

bwxdrn6yusa

Fast & Furious 6 - Extended first look

Jag gillar Fast & Furious filmerna, eller ja 3an tycker jag väl är så där. 5an är min favorit men dom andra är också bra.
I slutet på 5an förstog man ju att det skulle komma en till film, och jag har väntat på att få se vad den handlar om och nu har det ju kommit en trailer. I kommentarerna är det någon som skrivit att den har hört att det ska bli en 7 film också, så vi får väl se om det sen.
Jag ser i alla fall fram emot när Fast & Furious 6 kommer.
 
 

Clive Cussler

 
Clive Cussler är en av mina favoritförfattare. Jag har 10 böcker, men har läst betydligt fler. Den första boken jag läste var Odysseus skatt, som jag hittade på biblioteket för ett antal år sen. Sen har det bara blivit att jag läst fler.
Han har 3 olika serier, En Dirk Pitt roman, Ur NUMA:s arkiv och Oregon arkiven, Han har också några nya serier, Fargo Adventures och Isaac Bell, och har skrivit några barnböcker, men jag tror inte dom har blivit utgivna här än.
 
 
Clive Cussler föddes 1931 i Aurora, Illinois, USA. Han är marinarkeolog/skattsökare, äventyrare och veteranbilssamlare, precis som huvudkaraktären Dirk Pitt. 2 av böckerna ar filmats, Lyft Titanic från 1980, och Sahara från 2005, där Matthew McConaughey spelade Dirk Pitt. Clive Cussler har nått New York Times bestseller list 17 gånger.
 
Från början läste jag helst om Dirk Pitt, istället för att också läsa om Kurt Austin (Ur NUMA:s arkiv) och Juan Cabrillo (Oregon arkiven), kanske för att jag helt enkelt började läsa om Dirk Pitt och hade läst några av dom böckerna när jag hittade dom andra serierna. Något jag tycker är roligt är att NUMA (National Underwater and Marine  Agency, inte en påhittad organisation utan skapad av Clive Cussler och finns alltså på riktigt.Den som är intresserad kan läsa me på www.numa.net. En annan rolig grej är att Clive Cussler dyker upp som sig själv i böckerna, allt från skatteletare i öknen till skeppare på en båt.
 

Rör mig inte! av Tahereh Mafi

 
 
Baksideteten säger inte så mycket egentligen, och ändå säger den en hel del.
 
Jag har en förbannelse
Jag har en gåva
 
Jag är ett monster
Jag är mer än människa
 
Min beröring är dödlig
Min beröring är makt
 
Jag är deras vapen
Jag tänker slå tillbaka
 
Boken handlar om 17-åriga Juliette, som har en mycket ovanlig förmåga, hennes beröring är dödlig. Hon har varit inlåst i ett rum på 13 kvadratmeter i 264 dagar.  Allt hon har är en penna oh en skrivbok. Hon tror att hon ska leva där ensam när hon en dag plötsligt får en rumskamrat, Adam. Hon inser snart att det är en gammal klasskamrat, men vågar inte säga något då hon inte vet om han känner igen henne. Meningen är att han ska vakta henne, men vänskapen mellan dom växer, och snart inleder dom ett hemligt förhållande.
Juliette blir fri, men det har ett pris. Återetablissemanget, som leds av Warren, vill använda henne som ett vapen, något hon inte vill vara med om.
 
Kärleken mellan Juliette och Adam är fin, men på något sätt barnslig, i alla fall i början. Det känns lite... tillgjort, det händer liksom inte i verkligheten.
 
Det är mycket överstrukna meningar, speciellt i början. Och korta meningar och upprepningar. Jag störde mig på dom överstrukna meningarna först, men kom sen på att det är ju faktiskt Juliettes tankar vi läser. Hela boken är hennes tankar. Och jag tycker det är ett ganska smart sätt att skriva boken. Den var också mycket bättre än jag trodde när jag först började läsa. Jag ser verkligen framemot att läsa Unravel me som är andra delen.
 
Rör mig inte! kom ut 2011 och Tahereh Mafi har också skrivit en mellanbok, ur Warrens perspektiv som heter Falla sönder som kom ut 2012. Unravel me kom ut den 5 februari.
 

Paul Walker spelar yrkesmördare

 
 
Fast and the Furious-stjärnan Paul Walker är näste man att spela  yrkesmördaren som går under namnet agent 47, skriver Empire. Han tar över efter Timothy Olyphant som gjorde rollen i "Hitman" 2007, den första filmatiseringen av dataspelet med samma namn.
Det blir samma person bakom manus till den nya versionen som till den förra filmen, Skip Woods. Det har dock knutits en ny regissör till projektet, reklamfilmaren Aleksander Bach, som här gör långfilmsdebut.

Innan "Hitman" når biodukarna kan Paul Walker ses i den kommande och sjätte "Fast & the furious"-filmen som går upp i maj.


Step Up 1-4


 
 
Istället för att skriva om en i taget väljer jag istället att ta alla i ett inlägg.
 
Jag antar att dom flesta (?) har sett dom här filmerna vid det här laget, annars tycker jag man ska göra det. :) Det jag tycker är bra med dom här filmerna är att varje film är en ny historia. Det är Step Up 1 och step Up 2 i två olika versioner men typ samma historia liksom. Typ som dom gjorde med En djävulsk romans.
 
I första filmen handlar det om Nora och Tyler. Nora går på Maryland School of the Arts, och tyler och hans kompis Mac och hans lillebror Skinny är lite småkriminella. Dom rbyter sig in på skolan och Tyler åker fast. Han döms till sammhällstjänst på skolan. Han ska hjälpa vaktmästaren. När Noras danspartner Andrew skadar sig erbjuder sig Tyler att hjälpa henne med sin koreografi. Tyler är duktig på streetdance och har lte problem med denför honom nya dansstilen, men kommer närmnare Nora och blir mer engagerad i dansen, vilket gör att hans vänskap med Mac och Skinny blir lidande. När Noras danspartner är bättre igen ger Tyler upp, men andrew klarar inte den nya koreografin. En tragisk olycka vänder upp och ner på saker och ting och tylerväljer att för första gången kämpa för något han vill ha.
Jag gillar Channing Tatum och tycker han är bra. Jag visste inte innan jag såg filmen att han dansade, men han är grymt duktig tycker jag. Jag gillar verkligen slutet.
 
I Step Up 2 The Streets handlar det om Andie som bor med sin mammas bästa vän Sarah då båda hennes föräldrarär döda. Andie lever för dansen, men hennes crew är i onåd hos polisen och Sarah ärtrött på Andies beteende. Hon hotar med att skicka Andie till släktingar, men Tyler som är med lite kort i början, övertalar henne att låta andie stannar och ordnar så att Andie får provdansa för att komma in på Maryland School of the Arts.. Andie vet inte om hon passar in, och det gör inte skolchefen heller. När Andie blir kickad från stt dans crew, övertalar Chase, en av eleverna på MSA, henne att starta sitt eget crew. Hon känner bara honom och Moose, en töntig kille, men en riktigt bra dansare. Chase visar henne olika danstalanger på skolan och snart har dom sitt crew. Medan dom försöker vinna respekt bland andra crews och ställa upp i The Streets, försöker dom ocksådölja för skolchefen vad dom håller på med, vilket leder till problem.
Adam Sevani som spelar Moose, ser kanske inte så cool ut, men oj vilken bra dansare han är! Han blev min favorit i slutet av filmen. Briana Evigan och Robert Hoffman är också väldigt bra.
 
I Step Up 3 börjar Moose och hans bästa vän Camille på college. Men Moose som älskar att dansa har svårt att hålla sig borta från dansen och när han blir medlem i ett nytt crew, the House of Pirates, blir inte bara skolan lidande, utan också vänskapen med Camille.
Luke som är ledare över house of Pirates för vidare det hans föräldrar påbörjade och hans crew består av olika misfits med olika dansstilar. Dansklubben han driver drar inte in tillräckligt mycket med pengar, och han är på väg att förlora "The Vault" som dom kallar det ombyggda magasinet. Han är fast besluten att ställa upp i world Jam Championships där prissumman är 100.000 dollar, vilket skulle lösa dom ekonomiska problemen och han skulle inte förlora The Vault. Deras största konkurrenter är the House of Samurai, som leds av Lukes föredetta vän Julian, som har egna motiv för att första för Luke och ta över The Vault.
Natalie, som Luke träffar på dansklubben, försöker få honom att följa sina drömmarr att göra film, men hon är inte vad hon först verkar och Luke är på väg att förlora allt.
 
I Step Up Revolution handlar det om Sean som tillsammans med sin barndomsvän leder dans crewet The Mob. The Mob utför olika flasmobs på olika ställen i Miami för att få flest röster och vinna en tävling med en stor prissumma. Seans syster tycker inte om det han håller på med och är rädd att han ska hamna i fängelse.
Emily vill bli dansare, men hennes pappa tror inte att hon ska lyckas och vill mycket hellre att hon ska jobba i hans företag. Han är en framgångsrik affärsman och ska bygga om ett område i Miami, något som påverkar Sean och hans vänner då dom bor där. Sean hjälper Emily att utveklas i sin dans för att komma in på Wynwood och hon blir en del av The Mob. När Sean och hans vänner håller på att förlora allt, tycker hon att dom ska sluta med performance art och istället börja med protest art, och verkligen säga något med sin dans. För att verkligen få fram sitt budskap behöver dom fler dansare, och det är många som vill göra sin röst hörd.
Moose är med lite på slutet. Jag visste att han skulle vara med, men hade hoppats att det var mer. Satt ett tag i slutet och hoppades att han skulle komma snart, och så fick man bara se han dansa en liten liten stund. Vilket jag tycker är synd.
Första gången jag såg filmen tyckte jag inte om den lika mycket som dom andra, men nu har jag sett den några gånger och tycker den är väldigt bra.
 
Tydligen ska det också bli en femte film och det ska bli intressant att se vad den handlar om. Läste nånstans att det är tänkt att huvudkaraktärerna i dom andra filmerna ska göra en cameo.
    

RSS 2.0