City of Ashes-filmen blir av!

 
Martin Moszkowicz tweetade igår något som gjorde många glada. Uppföljaren till The Mortal Instruments: City of Bones kommer att bli film. Tidigare i år meddelande man att filmningen av City of Ashes sköts upp, men nu är produktionen igång igen.
 
City of Bones öppnade till 14 miljoner dollar över dess förta fem-dagarshelg och tjänade 31 miljoner dollar på hemmaplan för Sony/Screen Gems.. Filmen som också fått en del dålig kritik rapporterades ha en 60 miljoner dollar budget, med Sony som satte upp uppskattnignsvis 60 miljoner till för att promota filmens release.
 
Ändå sa Martin Moszkowicz, Constantin Films chef för film och TV, att Clare`s massiva fanbas har reagerat positivt på adaptionen och Constantin är fast beslutna att fortsätta franchisen. Moszkowicz berättade för The Hollywood Reporter att fansens respons från bloggosfären och alla brev dom fått har uppmuntrat dom att fortsätta. Det har varit överväldigande positivt, till skillnad från vissa andra YA titlar.
 
City of Bones box-office intäkterna  är nu närmare  100 miljoner dollar världen över, men Moszkowicz erkänner att det är mindre än vad Constantin förutsåg.
 
En av anledningarna till att City of Bones gått så pass dåligt kan vara att marknadsföringskampanjen var allt för snävt riktad mot tonåringar, till nackdel för Clare`s 20- och 30- nånting läsare.
 
"Läsarna av Mortal Instruments är äldre än du kanske tror," sa Moszkowicz. "Det kan ha varit en fråga i vår marknadsföring, att vi fokuserar för mycket på en mycket ung publik"
 
Vad detta exakt innebär för City of Bones är oklart. Förutom att studera misstagen i marknadsföringen kommer Constantin kolla om manus, casting eller stil behöver justeras för  City of Ashes. Sigourny Weaver kommer att ansluta sig till rollistan fö uppföljaren till The MortalInstruments.

Jamie Dornan kommer spela Christian Grey

 
Det har blivit bekräftat att det är skådespelaren Jamie Dornan som ska spela Christian Grey i "Fifty shades of Grey". Dornan är bland annat känd är rollen som Sheriff Graham i "Once upon a time".
 
Dornan avslöjades som en av dom som stred om rollen som Christian Grey den 14 oktober. Nu pågår förhandlingarna. Dornan kontaktades faktiskt före Charlie Hunnam officiellt hoppade av projektet, och testades mot Dakota Johnson som spelar den kvinnliga huvudrollen.
 
Om förhandlingarna går bra, kommer han skriva på för tre, kanske fyra "Fifty Shades" filmer, förutsatt att den första går bra..

Charlie Hunnam hoppar av Fifty shades of Grey

Den officiella förklaringen varför skådespelaren, som är mest känd som Jackson i "Sons of Anarchy", hoppar av "Fifty shades of Grey" är tidsbrist. Filmbolaget Universal Pictures säger i ett uttalande att hans TV-schema inte ger honom tillräckligt med tid för att förbereda sig.
 
Filmmakarna och Charlie Hunnam har kommit överrens om att hitta någon annan till den manlige huvudrollen.
 
Rollsättningen omgavs av många spekulationer. Kändisnar uppgavs stå i kö för att få spela den manliga huvudrollen Christian Grey.  Förutom Alexander Skarsgård nämndes också bland andra, Ryan Gosling, Chris Hemsworth, Justin Timberlake och Chris Pine.
 
Många har också velat se Ian Somerhalder som Christian Grey. 
 
Nu får vi vänta och se vem det blir.

Crescendo av Becca Fitzpatrick

 
 
Nora Grey`s life is still far from perfect. Surviving an attempt on her life wasn`t pleasant, but at least she got  a guardian angel out of it. But Patch has been acting anything but angelic lately. He`s more elusive than ever and, even orse, he´s started spending time with Nora`s arch-enemy, Marcie Miller.
 
Nora would have hardly noticed Scott Parnell, an old family friend who`s moved back to town, if Patch hadn`t been acting so distant. Even with Scott`s totally infuriating attitude Nora finds herself drawn to him despite her lingering feeling that he`s hiding something.
 
Haunted by images of her murdered father, and questioning whether her Nephilim bloodline has anything to do with his death, Nora puts herself in increasingly dangerous situations as she  searches for answers. But sme things are better left buried, because the truth could destroy everything - and everyone - she trusts.
 
Den här är bätre än första boken, Fallen ängel, och jag stör mig inte lika mycket på Nora, eller Patch. Och det skulle kunna bli riktigt bra och intressant, men även om jag blir lite nyfiken på vissa saker, så fångar inte den här mig riktigt heller. I perioder har jag velat läsa för att se hur det går, men den här känslan när man bara vänder blad kommer aldrig.
Baksidetexten får boken att verka riktigt intressant, men när man läser blir det inte lika intressant. Jag kommer knappast läsa dom andra böckerna i serien.
 

Läser just nu

... faktiskt 2 böcker samtidigt, och båda på engelska. Jag lånade Crescendo av Becca Fitzpatrick på bibblan, fast jag inte tycker om Fallen ängel, men ger serien en chans till. Men jag tror inte jag kommer läsa fler böcker efter den här. Den är bättre än Fallen ängel, men jag kommer ändå inte riktigt in i den.
 
 
 
Den andra boken jag läser är City of Ashes. Andra boken i The Mortal Instruments. Syrran fick äntligen hem den i tisdags tror jag det var så vi har äntligen kunnat läsa den. Vi har delat på den, jag har läst när hon har varit på jobbet och hon har läst när hon kommit hem. Jag har inte kunnat läsa likamycket som hon så hon har hunnit läsa ut den.
Då det blivit så korta perioder ändå, som jag har läst, har jag inte haft samma flyt som i City of Bones, men jag gillar den och kommer nog tycka minst lika bra om den här boken när jag är färdig.
 
 
 

Fallen ängel av Becca Fitzpatrick

 
 
Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Patch dyker upp överallt i Noras liv, och verkar dessutom veta mer om henne än hennes närmaste vänner. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...
 
Jag har läst lite blandat om den här boken, men tänkte att jag skulle ge den en chans, och upptäckte i slutet att det nog är en bok jag läst men blömt bort... . Det här är en bok man glömmer ganska fort, ag fastnar aldrig riktigt, även om ag samtidigt vill läsa bara för att veta hur det slutar. . Det känns som att det skulle ha kunnat bli en bra historia, men det når inte riktigt ända fram tycker jag. Jag stör mig på hur Nora tappar all egen vilja och liksom smälter som smör så fort Patch är i närheten. Men jag stör mig också lite på Patch ibland, han känns lite överdriven ibland tycker jag.
 
Den här har ju ämförts med Twilight (men det gör väl allt nu), men det enda jag egentligen kan se där är väl att Nora faller för någon som inte är mänsklig, och att hon tappar allt sunt förnuft och så mycket av sin egen vila när hon är med Patch.

RSS 2.0