Vinnaren är...

Nu har jag dragit vinnaren i tävlingen om Battlestar Galactica DVD-boxen och det blev  *~böcker*~serier~*film~*.
Grattis till vinsten! Maila mig din adress så skickas DVD-boxen till dig.
 
 
 
 
 

Premium Rush

 
 
 
 
Wilee är en av Manhattans 1,500 cykelbud.Han är en av dom bästa, men lever farligt. Han bromsar aldrig, och cykeln har inga bromsar. En dag blir han efterfrågad att leverera ett kuvert av den kinesiska utbytesstudenten Nima.. När han ska lämna skolområdet hejdas han av en man som vill ha kuvertet, men Wilee säger att när dom har det i väskan kan dom inte ge det till em som helst. Mannen, som visar sig vara polis, tänker inte acceptera ett nej, och gör allt för att få tag på kuvertet. Wilee börjar undra vad det är han egentligen ska leverera, och det är något mycket viktigare än han kunnat föreställa sig.För att kuvertet inte ska hamna i den korrupta polisens händer måste han ta hjälp av dom andra cykelbuden.
 
Filmen var sådär tycker jag. Inte jättedålig, men inte heller jättebra. Helt okej, men inget man måste se igen. Jag har inte sett så mycket med Joseph Gordon-Levitt som spelar Wilee, men jag gillar honom, och tycker han är bra som Wilee. Annars var det väl egentligen inget speciellt med skådespelarna tycker jag.

Glöm inte tävlingen!

 
 
 
 
Nu är det bara några dagar kvar att tävla. Du har fortfarande chans att vara med och tävla om Battlestar Galactica DVD-boxen.
hit för att se hur du tävlar.

Percy Jackson - Striden om Olympen av Rick Riordan

 
 
I den här sista delen om Percy Jackson förbereder titanen Kronos en attack mot Olympen, som han planerar att krossa. Världens mäktigaste monster, Tyfon, har släppts lös, och gudarna har nog med problem för att kunna stoppa Kronos. Det blir upp till Percy och några andra halvblod från Halvblodslägret att stoppa titanernas armé.
Percy får veta hela den gamla profetian, Olympen kommer bevaras eller grusas, och han kan dö när han fyller 16 år. Men är det verkligen han profetian handlar om? Nico vet ett sätt att stoppa Kronos, men Percy är inte helt säker på om han kan lita på honom. Och så finns det en spion på Halvblodslägret.
 
Jag gillar böckerna om Percy Jackson och jag tycker den här boken avslutar berättelsen om Percy på ett bra sätt.
Senare i år kommer ju också Monsterhavet som film, och vi får väl se om fler av böcerna blir filmatiserade.
 
 
 
 
Du missar väl inte tävlingen? Du har fortfarande möjlighet att vara med.

Starstruck

 
 
Jag och min syster hyrde 2 filmer, varav den ena var Starstruck. Vi tillhör ju inte rätt målgrupp egentligen, men har sett den några gånger förut och jag gillar den.
 
Den är ju rätt förutsägbar, men det är en charmig film tycker jag, som på sina ställen är rätt rolig, och man sitter många gånger och småler och ibland skrattar till.
 
Jessicas syster Sara är besatt av artisten och tonårsidolen Christopher Wilde. Och när familjen ska åka och hälsa på systrarnas mormor har hon planerat att vara överallt där Christopher Wilde ska vara, för det är nu hon ska träffa honom. Tror hon i alla fall.Det blir dock Jessica som av en slump stöter ihop med Christoper efter ett framträdande. Eller snarare får en dörr i huvudet. Jessica är till skillnad från sin syster inte alls intresserad av Christopher, men när hon senare får träffa honom igen och följer med honom när han försöker hålla sig undan papparazzi, lär dom känna varandra och blir kära. Men så kommer dom tillbaka till verkligheten

Liebster Blog Award

 
Jag blev väldigt positivt överraskad tidigare idag när jag såg att Bokform gett mig ett Liebster Blog Award. Jag har sett många inlägg om Liebster Blog Award men trodde väl aldrig att jag skulle få ett själv, så det tackar jag så mycket för!
 
 

Vad ville du bli när du var liten?

 

Jag har nog alltid velat bli författare och skådespelare.
När jag var 12 såg jag Rädda Willy, och blev jätteintresserad av indianer, men också väldigt intresserad a valar, och ville i över 12 år bli marinbiolog, men jag är jättedålig på matte, så det kommer aldrig hända.

 

Vad är du idag?

 

Söker jobb och går en utbildning i en alternativ behandlingsform för häst som heter Equine Touch. Hoppas sen kunna starta upp mitt företag igen och behandla hästar med hästmassage och Equine Touch.

 

Vart vill du helst resa?

 

Jag har nog alltid velat fara till USA, men jag skulle också vilja fara till Irland och Skottland.

 

Var ser du dig själv om fem år?

 

Ja…. Får jag drömma lite, och det får jag ju, så då är jag författare, både för böcker och filmmanus, och jobbar med hästar på sidan av.

 

Rött eller vitt?

 

Vitt, om vi pratar om färg.

 

Sommar eller vinter?

 

Sommar. Sen jag köpte egen hund tycker jag bättre om vintern än jag gjort på många år, för han älskar snö. Men sommaren är bäst.

 

Skog eller hav?

 

Vet inte..Vill gärna bo vid vatten, men har för mycket fantasi så jag skulle väl inbilla mig att det finns nåt nere i vattnet… Men jag tycker det verkar mysig att bo vid vattnet, och har nu inte alls långt till älven.  Jag skulle gärna bo på landet och ha en hästgård, men vill inte bo mitt ute i skogen. Jag går gärna i skogen med hunden, eller rider, men är rädd för att träffa älg.

 

Vad gör dig ledsen?

 

Orättvisor och mobbning.

 

Vad är det bästa du vet?

 

Min familj och min hund.

 

Dom flesta har redan fått några Liebster Blog Award, men det är bloggar jag gillar och läser lite då och då, så jag väljer dom i alla fall.

 

Bokform

 

Författardrömmar

 

23 minuter

 

Vargnatts bokhylla

 

romeoandjulietCatching Fire - Exclusive Teaser Trailer

 
För att vara bara en teaser trailer tycker jag man fick se mycket. Och den är riktigt bra. Ser verkligen framemot att se filmen. Dock måste vi ju vänta ända till den 20 november.
 
Och nu måste jag ju börja läsa böckerna! :)

Pågående tävling

Jag har just nu en tävling i samarbete med Ladbrokes där du kan vinna den kompletta DVD-boxen av TV-serien Battlestar Galactica.
 
 
 
 
 
Gå till det ursprungliga inlägget om tävlingen för att se hur du deltar.

Tävla om Att skriva med glädje

Jag älskar att skriva och har alltid gjort. Än så länge skriver jag om mitt eget skrivande på min vanliga blogg.
Det finns ju en del böcker om att skriva, och nu har Författardrömmar en tävling där man kan vinna ett signerat ex av Kim M Kimselius bok Att skriva med glädje. Den hade nog inte varit så dumt att ha. :)
 

Just nu läser jag...

Dödligt virus av Clive Cussler. Jag tror att jag kanske läst den förut. jag har lite dålig koll på vilka av hans böcker jag läst faktiskt, då det börjar vara ganska många. Och jag gillar av nån andledning böckerna om Dirk Pitt mer, vet inte om det är för att jag började med dom. Dödligt virus är en av böckerna i serien om juan Cabrillo. Började läsa för ett tag sen, sen blev det en anna Clive Cussler bok som jag lånat på biblioteket och behövde läsa innan den skulle lämnas igen. Lånade om den 2 gånger, men läste nästan inget. Kom inte riktigt in i den och läste andra böcker istället, men ska nog låna den nån mer gång längre fram.
Dödlgt virus har jag inte riktigt kommit in i än, men det är nog en rätt bra bok. Jag gillar Clive Cusslers böcker, men ibland har jag lite svårt med början, och så är det lättare sen när man kommit en bit in i boken. inte för att det inte är bra skrivet eller en bra historia, för det är det. det går bara lite trögt ibland.
 
 
Missa inte tävlingen som jag har här  på bloggen där du kan vinna den kompletta DVDboxen av serien Battlestar Galactica.

Bokbloggsjerka

I denna veckas bokbloggsjerka handlar det om böcker man inte kan lägga ifrån sig.
 
Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!
 
Då jag nyss läst om Genom dina ögon av Stephenie Meyer måste jag faktiskt säga den. Jag började läsa, och vände bara blad. Jag läste ut den på 2 dagar i stort sett, och då är det ingen tunn bok direkt.
 
Nora Roberts tycker jag skriver många bra böcker. Visst kan dom vara lite förutsägbara, men det finns ändå några som sticker ut tycker jag, som Det ödesdigra arvet, Solens diamanter, Pärlor från månen, och Havets safirer (triologi) och , Nyckeln till ljuset, Nyckeln till sanningen och Nyckeln till mod (triologi).
 
Skulle gärna hitta fler guldkorn, för ofta läser man ju en (bra) bok och läser nån timme i taget eller så, men så hittar man ibland dom där riktigt bra böckerna som man läser och inte vill lägga ifrån sig förrän man läst klart.

Kritikerhyllad duo filmar ihop igen

                                              Foto: Scanpix
 
 

Ryan Gosling och Derek Cianfrance är ett hyllat radarpar inom filmen sedan deras film "Blue valentine".

Nu har de jobbat ihop igen, i Sverigeaktuella "The place beyond the pines".

Ryan Gosling har på ett par år blivit ett av de hetaste namn i filmvärlden.

En av dom som tidigt upptäckte Goslings talanger var regissören Derek Cianfrance. Han gav honom huvudrollen i "Blue valentine" - och nu har de samarbetat igen.

- Ryan är en magisk människa. Och han har god smak och är rolig, säger Derek Cianfrance om Sverigeaktuella och kritikerhyllade "The place beyond the pines".

Det är ett drama där Gosling spelar en kringdrivande stuntförare som jobbar på ett tivoli. I en liten stad möter han en kvinna (Eva Mendes) som han träffade året innan och som fött hans son. Ryan Goslings rollfigur bestämmer sig för att stanna kvar i staden och börjar försörja sig som bankrånare. Bradley Cooper är också med i en roll.

- Jag skriver mina manus baserade på personliga erfarenheter, berättar Derek Cianfrance i telefon från New York.

- När min fru var gravid med vår andra son så började jag fundera på detta med fäder och barn, om hur det vi gör stänker på våra barn. De föds in i en miljö som de inte varit med om att kunna välja, och jag vill inte att mina synder ska fläcka ner mina barn.

Han ser sin film som en mycket personlig skildring av ett USA som skapats av brutalitet och hänsynslöshet.

- Landet är byggt på en tradition av blodspillan. Men jag är inte en cynisk person. Det här kunde väldigt lätt ha blivit en berättelse om hämnd, men det hade inte varit tillfredsställande. Jag är en optimist, så därför är det en film om förlåtelse, även om det handlar om att den starkaste oftast vinner.

Ryan Gosling har han jobbat med tidigare, men hur kom han att tänka på Bradley Cooper?

Derek Cianfrance skrattar:

- Jag vet, jag tänkte: "kan killen från 'Baksmällan' verkligen göra en sån här roll". Men vi träffades och jag kände att han hade någonting. Det var också intressant att tackla de fördomar som finns om honom.

 

TT Spektra


Mads Mikkelsen klar för "Kung fu panda 3"

                                                          Foto: Scanpix
 
 
Från seriemördare på TV till att låna ut sin röst till en animerad kung fu film. Det är ett steg som danska skådespelaren Mads Mikkelsen tar. Han syns just nu som seriemördaren Hannibal Lecter i TV-serien "Hannibal" kanal 5.
Mads Mikkelsen är klar att medverka i "Kung fu panda 3", skriver The Wrap. Han sällar sig därmed till en skara filmstjärnor som Jack Black, Angelina Jolie och Dustin Hoffman som på nytt ska låna ut sina röster. Förutom Mikkelsen är Rebel Wilson ("Pitch perfect") och Bryan Cranston ("Breaking Bad") klara för den kommande filmen som går upp på biograferna i december 2015.

Tävling - Vinn Battlestar Galactica DVD-box

 
 
Jag är med och tävlar i Ninas film och bokblogg om Battlestar Galactica DVD-box.
 
Den här tävlingen är i sammarbete med Ladbrokes för att fira succèn med deras casinospel Battlestar Galactica, som är baserad på TV-serien med samma namn.
 
Nu har du chansen att vinna den kompletta DVD-boxen av TV-serien.
 
För att vara med i tävlingen ska du
 
- Dela ovanstående bild och text på din blogg.
 
- Kommentera det här inlägget att du är med och en direktlänk till inlägget där du delat bilden och texten.
 
Tävlingen pågår till och med den 24 april. Därefter drar jag slumpmässigt en vinnare.

Anthony Horowitz

 
 
Anthony Horowitz föddes 1956 i London. Föräldrarna var mycket förmögna och han gick i internatskola. Men åren i skolan var olyckliga och han hatade skolan. Han började fantiera ihop spännande historier för att trösta sig själv och sina vänner.
Idag bor han i norra London med sin fru Jill Green, som är TV-prodicent, och deras 2 söner. Jill har producerat ett flertal av Anthonys manus, bland annat TV-serien Foyle`s War.
Anthonys första roman, Enter Frederick K Bower, publicerades 1979 när han var 23 år gammal. Han är numera en av Englands mest produktiva författare. Han skriver också för TV och har skrivit avsnitt bland annat till Morden i Midsomer och Agatha Christie´s Poirot. Han har också skapat serien Foyle`s War, pjäsen Mindgam, samt en musikal.
Alex Rider-böckerna har gjort Anthony till en av Englands mest framgångsrika manliga författare för barn, och hans böcker publiceras idag över hela världen.
 

Jag har läst böckerna om Alex Rider och gillar dom. Det är några av dom senaste som jag inte läst än, men det ska nog bli nån gång. Det kan väl ibland kännas lite orealistiskt tycker jag, speciellt i första boken, att en 14-åring får vara MI6-agent, men man vänjer sig. Det är en bra serie och böckerna är lätta att läsa. Första boken Stormbreaker har filmatiserats och jag tycker att filmen är ganska bra. Dock har dom blandat lite med andra eller tredje boken.
Jag har också lät första böckerna i serien De fem utvalda, som är en fantasyserie men som utspelar sig i våran värld, med inslag av magi och onda krafter. Jag har läst dom första böckerna i serien och gillar dom.
Jag tillhör inte målgruppen för nån av serierna, men tycker att man kan läsa dom även om man inte är tonåring längre.

Percy Jackson; Kampen om Labyrinten av Rick Riordan

 
Började läsa boken igår, och läste faktiskt klart den idag. Även om den är ganska tjock så är den ju ändå lätt att läsa. Historien flyter på bra och det blir lätt att man bara vänder blad tycker jag. Jag har dock fortfarande lite svårt att tänka mig att dom är så unga. I slutet på boken fyller Percy 15. Jag tycker han borde ha fyllt 17 eller 18. Der känns inte riktigt realistiskt att han ska vara bara 14, tycker jag.
 
Kampen om Labyrinten är fjärde boken om Percy Jackson. Nu hotas Halvblodslägret då kriget mellan Olympen och den onde titanen Kronos kommer allt närmare. Kronos tänker invadera lägret och krossa hjätarna som tränar där. Annabeth, Percy, Tyson och Grover får i uppdrag att förhindra invasionen och måste stoppa Kronos från att använda sig av Labyrinten, en underjordisk värl genom vilken man kan förflytta sig med ofattbar hastighet. Om man hittar. Få går in i den, nästan ingen hittar ut igen-

Kampen om labyrinten

Började iår läsa Percy Jackson; Kampen om labyrinten. Men den har jag nog också läst, så jag måste ha läst serien i 2 omgångar. Jag vet att jag lånat bok 2 och 3 på stadsbibblan, så jag antar att jag lånat dom från det mindre biblioteket också, eller från nåt annat bibliotel i kommunen... Kan bara komma ihåg att jag läst dom 3 första hyfsat nyligt, så jag vet inte... Men känner igen början, och lite som är senare, så jag har nog läst den också.
 
 
 
Läser man för mycket böcker när man glömmer vad man läst, hyfsat nyligt? Å andra sidan kan man väl aldrig läsa för mycket.
Får väl se sen när det blir att läsa sista boken, om det är nåt man läst tidigare också, eller om det blir nåt nytt.

Bokbloggsjerka

Denna här gången ställer Annika frågan Hur ser den ultimata lässtunden ut för dig?
 

Jag gillar verkligen när man får sätta sig i soffan med en bra bok, en filt, och kanske lite chips eller godis, och bara läsa. När man kan läsa hela dagen nästan utan att tänka på så mycket annat utan bara njuta av boken. Ofta får TV:n vara på som bakgrundsljud, eller kanske lyssnar på musik.
 
Det är också väldigt skönt när man kan sitta ute i solen och värmen och läsa en riktigt bra bok, och njuta av både värmen och boken.
 

Genom dina ögon av Stephenie Meyer

 
 
Först måste jag bara säga en sak. Min syster har flera gånger sagt att jag borde läsa boken för att den är så bra, men eftersom det är hon som har skrivit Twilight, och jag gillar inte Twilight, så har jag alltid sagt att jag inte vill eller inte orkar. När jag hade sett The Host, skrev jag att jag inte kunde jämföra bok och film eftersom jag inte har läst boken, och jag har i många kommentarer i blogginlägg om The Host sagt att jag inte har velat läsa boken men blev sugen på det efter att ha sett filmen. Men vet ni vad? Jag har faktiskt läst boken förut! Men jag har glömt bort det! :O Vilket betyder att jag antingen läst boken före min syster, eller så har vi båda glömt bort att jag läst den. För när jag hade läst ungefär en tredjedel kom jag på att en del saker i början var lite bekanta, och ju mer jag läste ju mer saker kände jag igen. Och jag vet att jag nån gång läst en bok där någon hade någon i sin kropp. Så jag har glömt att jag läst en bok jag tycker myckt om!.Det är i och för sig inte första gången jag glömt att jag läst en bok redan, men det här var ju en bok jag tyckte väldigt mycket om, så jag kan inte förstå att jag glömt bort det.
 
Jorden har tagits över av en ras som kallas själar och dom kontrollerar mänskligheten. Dom implanteras i människokroppen, och tar över deras sinnen. Vandraren är en själ som har varit på många planeter tidigare, och nu är hon implanterad i en människokropp. Melanie Stryders kropp. Men Melanie finns kvar och hon tänker inte ge upp. Hon fyller Vandrarn med minnen och bilder av Jared, mannen hon älskar, som hittils har lyckats hålla sig gömd. Det blir omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart älskar hon en an hon aldrig har träffat. Tillsammans ger dom sig ut på en farlig resa, och hotet från sökarna gör dom till ovilliga allierade.

Läser just nu

Just nu läser jag Genom dina ögon av Stephenie Meyer.
Jag har många gånger sagt att jag inte vill läsa boken, men efter att ha sett The Host, blev jag sugen på att göra det. Började igår och har läst ungefär en tredjedel. Början var lite seg och långdragen, men man vill ändå läsa tycker jag. Ska skriva mer utförligt när jag har läst klart boken.
 
 
 
 
 
 
Sen ska jag också läsa Hunger Games triologin, Fienden, och Det ögat inte ser av Lee Child, Alla själars natt av Deborah Harkness, och Percy Jackson; Kampen om labyrinten av Rick Riordan. Så jag har några böcker att läsa. Plus att jag har kommit in i mitt eget skrivande igen. Känns skönt att vilja läsa igen efter att ha haft en liten svacka.

Percy Jackson: Sea of Monsters trailer

Igår släpptes trailern för Percy Jackson: Sea of Monsters, uppföljaren till Percy Jackson & the Olympians: The lightning thief, och  andra delen i Rick Riordans bästsäljande serie Percy Jackson and the Olympians.
 
Jag gillar första filmen och dom av böckerna jag har läst, så jag ser framemot den här filmen.
 
Sea of Monsters kommer i Augusti.
 
 

Get More: Movie Trailers, Movies Blog


The Host

 
 
 
I fredag var jag och min syster på bio och såg The Host. Jag har inte varit så sugen på att läsa boken, eftersom det är Stephanie Meyer som skrev Twilight, som skrivit The Host. Men nu när jag sett filmen så vill jag faktiskt läsa boken och ska göra det. Eftersom jag inte läst boken kan jag inte jämföra bok och film, men jag tycker att filmen är riktigt bra.Jag läste att Stephenie Meyer sagt att Jake Abel som spelar Ian inte var tillräckligt snygg, men fick rollen ändå eftersom han är en bra skådespelare. Dels tycker jag väl inte det riktigt är nåt man skriver i sin egen blogg som hon gjorde, eller säger offentligt, dels kan jag inte riktigt hålla med, för jag tycker han var rätt snygg i The Host. Och han spelade Ian väldigt bra.
 
Jorden har ockuperats av utomjordningar, som kontrollerar mänskligheten genom att ta över deras kroppar. Dom kallas själar och behöver en värd, vilket blir människokroppen. En av själarna är Vandraren, som placeras i den nyss tillfångatagna Melanie Stryders kropp. Men Melanie tännker int ge upp hoppet om att få tillbaka sin kropp, och även om hon inte längre har kontrollen är hennes vilja stark. Hon har lovat sin bror att komma tillbaka till honom och det tänker hon också göra. Hon fyller Vandraren med minnen och känslor för Jared, mannen hon älskar. Melanie får Vandraren att lämna dom andra själarna att ge sig ut för att hitta hennes farbror och kanske andra överlevare. Melanies känslor för Jared blir Vandrarens känslor, men när hon får egna känslor blir det inte så lätt.
Hotet från dom andra själarna gör Melanie och Vandraren till ofrivilligt allierade och dom lär sig efter hand att sammarbeta.
 

RSS 2.0