Läser just nu

 
 
 
Tänkte att jag skulle ge den här serien en chans och har börjat läsa första boken, Fallen ängel. Jag har läst några kapitel nu, och vet inte riktigt vad jag tycker än. På ett sätt tror jag att det kan bli ganska bra, på ett sätt stör jag mig på Nora och Patch, mest Nora. Att hon ger efter så lätt när hon är med Patch.
Får se vad jag tycker om boken när jag har läst klart.
 

The Lost Hero av Rick Riordan

 
 
Jason vaknar upp på en buss på en klassresa och vet inte var han är, och ännu värre, vem han är. Något oväntat händer och Jason och hans vänner Leo och Piper får snart veta att dom är halvgudar. Annabeth och Butch kommer och tar med dom till Camp Half-Blood, men Annabeth hade väntat sig att få se Percy Jackson, inte Jason. Percy har nämligen försvunnit.
När dom kommer till Camp Half-Blood känner Jason att han inte borde vara där, men vet inte varför. Och när han träffar Cheiron och han säger "Du borde vara död!" förstår han heller ingenting.
En ny profetia uttalas, och Jason, Leo och Piper är 3 av 7 hjältar som profetian handlar om. Dom får ett svårt uppdrag, och har bara 4 dagar på sig. Samtidigt som dom måste klara av uppdraget, har Pipers pappa blivit kidnappad, och hon ställs inför ett svårt val.
 
Jag gillar böckerna om Percy Jackson, och tycker det är roligt med en till serie om Camp Half-Blood, även om det är andra huvudpersoner den här gången. Men gamla karaktärer är med, vilket jag tycker är bra, det är dock lite synd att Percy Jackson bara nämns i den här boken.
Men dom nya karaktärerna, Jason, Leo och Piper är lätta att ta till sig. Jag tycker bäst om Jason och Piper, men gillar också Leo. Då jag är väldigt indianintresserad tycker jag det är roligt att Piper inte bara är halvblod som i halvgud, utan även hälften indian.
Rick Riordan skriver på samma sätt som i Percy Jackson-serien, och jag gillar hur han skriver.
 
The Lost Hero är första boken i serien The Heros Of Olympus

Ny film i Harry Potters värld

JK Rowling skriver  filmmanus, en spinn-off på Harry Potter. Fantastic Beasts And Where To Find Them. Den ska utspela sig 70 år innan Harry Potter, men är varken någon prequel eller sequel.
J.K Rowling blev kontaktad av Warner Bros om att göra film av Fantastic Beasts And Where To Find Them. Huvudpersonen blir Newt Scamander, författaren till boken Fantastic Beasts  And Where To Find Them, en av Harry Potters läroböcker. JK Rowling hade lite svårt för att någon annan skulle skriva om Newt Scamander, och nu är det alltså hon själv som kommer skriva manuset.
 

City of Ashes skjuts upp

Tidigare i veckan blev det känt att inspelningen av uppföljaren till The Mortal Instruments: City of Bones skjuts upp. Egentligen skulle inspleningen ha  börjat i slutet av september, och ha premiär nästa höst.  Det har upprört väldigt många fans som på Twitter uttryckt sin oro för att den andra boken i serien, City of Ashes, inte kommer spelas in. #WeNeedCityOfAshes  trendade worldwide några gånger för några dagar sen. Martin Moszkowicz, från produktionsbolaget Constantin Film, skrev på Twitter   "I have the utmost respect for the fandom. we want to make CoA right. we will make good use of the time," och "#WeNeedCityOfAshes it is great how you make yourselfs heard."
Även författaren till den väldigt framgångsrika bokserien The Mortal Instruments, Cassandra Clare, har kommenterat fördröjningen, hon har dock själv inget med inspelningen att göra. Men poängterade att inspelningen är uppskjuten, inte inställd. Hon har tittat på ett utkast av manuset till City of Ashes och det var långt från boken City of Ashes.
Constantin Film har fortfarande tänkt göra filmen, men vill inte rusa in i produktionen med ett ofärdigt manus, och tänker nu istället ta tid och göra rätt.

Förlänger tävlingen

Jag har en tävling där ni kan vinna boken Hetta, skriven av Lee Child. Egentligen var sista tävlingsdagen igår, men jag förlänger den till på måndag, och hoppas att det är fler som är intresserade av boken.
 
Tävlingen hittar du här.

Skådespelare klara för Fifty shades of Grey

Författaren E.L. James har själv skrivit på Twitter vilka som ska spela Christian Grey och Anastasia Steele i filmatiseringen av Fifty shades of Grey.. Det blir Charlie Hunnam, känd från "Sons of anarchy", och Dakota Johnson som bland annat varit med i "The Social Network" och "21 Jump Stree"..
 
Spekulationerna om vem som ska spela Christian Grey har pågått sen filmen fick klartecken. Skådespelare som Alxeander Skarsgård och Armie Hammer  och många fler har stått på listan. Många har velat se Ian Somerhalder som Christian Grey. Men nu är det alltså klart att det blir Charlie Hunnam.
För rollen som Anastasia har stjärnor som svenska Alicia Vikander och Emma Watson varit aktuella .
 
Filmen ska ha premär 1 augusti 2014.
 
 
 
Missa inte tävlingen där du kan vinna en Lee Child bok.

The Mortal Instruments: Stad av Skuggor av Cassandra Clare

 
 
När jag hade sett filmen i fredags tänkte jag att jag nog skulle läsa boken, och eftersom min syster har den så började jag läsa i lördags. Jag upptäckte efter en stund att en del saker var bekanta och kom på att jag ju faktiskt läst boken tidigare. Av nån anledning har jag glömt att jag läst den och jag förstår inte varför eftersom jag tycker den är jättebra. Jag läste allt jag bara kunde, läste alldels för länge när jag skulle gå och lägga mig och hade läst ut den på eftermiddagen igår. En och en halv dag. En riktig sträckläsarbok. Och det behövde jag då jag varit i en svacka när det gäller läsandet.
 
Clary tar med sin vän Simon till klubben Pandeonium en helt vanlig kväll. Men det är inte en kväll som alla andra och det är början på en helt ny värld för Clary. Hon ser 3 ungdomar med konstiga tatueringar och konstiga vapen döda en kille inne i förrådet på klubben. Men det är bara Clary som kan se dom.
Dagen efter träffar Clary en av ungdomarna, Jace, igen när hon är på ett fik med Simon. Men även nu är det bara Clary som kan se honom.
Samma kväll försvinner Clarys mamma och hon får snart veta att hennes mamma inte är den hon trodde, och att hon själv är mer än bara en vanlig tjej. Hon är en Skuggjägare, precis som sin mamma.
 
Nu är det ju en YA-bok, men varför ska alla vara så unga jämt? Jag tänker mig Clary mer som 17 och Jace kanske 18.
Jace är min favortkaraktär. Jag skulle säkert störa mig en del på honom i verkliga livet, men jag gillar honom jättemycket. Clary gillar jag också, vore väl trist annars eftersom hon är huvudpersonen.
Jag gillar dock slutet i filmen er än slutet i boken.
 
Jag längtar efter att läsa mer. Min syster har beställt del 2 och 3 på engelska, och jag ska läsa dom så snart jag kan. Och så ser jag fram emot nästa film.
 

Tävling - Vinn en bok av Lee Child

Jag upptäckte att jag hade två exemplar av en bok av Lee Child, så jag tänkte helt enkelt ha en tävling och lotta upp boken Hetta.
 
Jack Reachers rastlösa själ har fört honom till Texas. Efter ett oönskat mellanhavande med en polis i Lubbock bestämmer han sig för att det är klokast att lämna staden. I den dallrande, 40-gradiga sommarhettan försöker han snabbt ta sig därifrån genom att lifta. Förmodligen det sämsta sättet om man är man, 1,93 lång, kraftigt byggd, orakad och inte verkar upplagd för småprat. Det är Reachers slutsats, grundad på lång lifterfarenhet.
Han har därför inte väntat sig att någon som den unga, attraktiva Carmen ska ta upp honom. Hon är ensam och kör en stor Cadillac. Hon har en liten dotter, Ellie, och en våldsbenägen make som snart kommer ut från fängelset. Caren känner inte heller till att Ellie övervakas av okända observatörer.
Reacher har aldrig kunnat motstå en kvinna i svårigheter. Och på Carmens ranch finns det gott om den varan: lögner, fördomar, hat och död. Hennes mans familj är fientligt inställd och polisen vågar hon inte lite på. Om inte Reacher kan hjälpa henne, vem kan?
 
För att delta i utlottningen ska du göra följande;

Svara på frågan
Vilken skådespelare hade du velat se som Jack Reacher?
 
Dela tävlingen på din blogg och kommentera med en länk i det här inlägget.
 
Vinnaren dras på fredag den 6 september.
 
 
 
 
 
 

Bradley Cooper i "Guardians of the galaxy"

Skådespelaren Bradley Cooper är klar för den kommande filmen "Guardians of the galaxy". Cooper ska låna ut sin röst till karaktären Rocket Racoon, rapporterar Deadline.
 
Detär första gången som Cooper ger sig in i superhjälte världen, och lånar ut sin röst till en animerad figur.
 
Cooper är det sista tllskottet i filmprojektet som ska regisseras av James Gunn. Filmen har redan börjat spelas in i UK. I övriga roller syns bland andra Chris Pratt, Benicio Del Toro,  Zoe Saldana och Glenn Close. Vin Diesel har ockå pratat om att låna ut sin röst till den träliknande Groot.
 
Filmen är satt att ha premiär i augusti 2014.

Fem frågor - utmaning

Jag blev taggad av Författardrömmar att svara på fem frågor.
 
Vem inspierade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?
Jag har bloggat ganska länge nu, men haft vanliga bloggar. Bok- och filmblogg funderade jag på att göra en egen när jag började läsa bokbloggar. Jag läser mycket, och ser mycket fillm, så tänkte att det kunde vara kul att ha en blogg om det. Jag skriver också mycket själv, men om det skriver jag än så länge bara om på min andra blogg.
 
Hur väljer du ämnen att blogga om?
Jag skriver om böcker jag läst och både gillat och inte gillat, och filmer jag sett och gillat eller inte. Allt hamnar dock inte på bloggen. Jag försöker också skriva om lite nyheter inom film, men det går llite upp och ner, och skriver då om sånt jag tycker kan vara intressant, och som jag tror andra kan tycka är intressant.
 
Vad vet de flesta inte om dig?
Det blir väl ett tråkigt svar som att jag är både höger- och vänsterhänt, och att jag är både närsynt och översynt.
 
Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
Sånt här tycker jag alltid är svårt att svara på. Jag vet inte....
 
Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Läsa, skriva, lyssna på musik, rida vara med vänner.
 
Egentligen ska man skicka vidare till fem stycken, men nu blir det bara tre.
 
Nilmas Bokhylla
Bokraden
romeoandjuliet
 

The Mortal Instruments: Stad av skuggor

 
 
 
Var och såg den här filmen i fredags. Av någon anledning hade jag glömt att jag läst boken och tyckte därför att jag inte hade nåt att jämföra med när jag såg filmen. Började läsa boken dagen efter och kom på efter en stund att jag faktiskt läst den tidigare, och började då störa mig på en del saker som dom ändrat. Men jag tycker det är en riktigt bra film. Skådespelarna passar bra i sina roller. Först visste jag inte riktigt vad jag tyckte om Jamie Campbell Bower som Jace, men sen gillade jag honom. Han är lite fulsnygg så där, och även om han inte är lika snygg som Jace i boken, passar han väldigt bra som den karaktären. Han var dock lite lättare att läsa i filmen än i boken. Lily Collins tycker jag passar ganska bra som Clary, men ändå vet jag inte alltid vad jag tycker om henne.
 
När jag hade sett filmen tänkte jag att den var rätt bra, men inte att jag måste se den igen. Men att jag säkert kommer se den när den kommer på DVD. Men sen har jag tänkt mer på filmen, läst boken igen, och måste nog faktiskt säga att det är en av mina favoritfilmer just nu.

Percy Jackson: Monsterhavet

 
 
Percy Jackson: Monsterhavet är fortsättningen på Percy Jackson: Kampen om åskviggen. Den här gången hotas Camp Halfblood av en okänd fiende. Thalias träd blir förgiftat, och för att det inte ska dö, och lägret ska förlora sitt skydd behöver dom  det gyllene skinnet. Det blir Clarisse som får i uppdrag att hitta skinnet, men Percy, Annabeth och Grover tänker förstås inte bara stanna på lägret och vänta på att hon kommer tillbaka med det gyllene skinnet.  Dom måste bege sig till Monsterhavet, eller som vanliga människor kallar det, Bermudatriangeln. Med sig har dom Tyson, hälften cyklop, och Percys halvbror.
 
Av någon anledning har det inte blivit att jag skrivit om den här filmen tidigare...
Jag gillar böckerna och första filmen, och väntade länge på att få se den. Första boken har jag inte orkat läsa men har förstått att dom ändrade mycket i filmen. Att åldern ändrats gör mig ingenting då jag ändå tänker mig dom lite äldre än vad dom faktiskt är i första böckerna. I Monsterhavet har dom följt boken bättre, men jag stör mig ändå på en del saker som dom ändrat eller tagit bort.
 
Douglas Smith, som spelar Tyson, passar ganska bra i den rollen, men i boken framställs han som stor och klumpig, och även om han inte alltid är så smart, och är klumpig så är han, förutom att han är ganska lång, inte så stor.
Leven Rambin spelar Clarisse och även om det finns fans som inte alls gillar henne som Clarisse, tycker jag att hon är ganska bra. Kroppsligt kanske det inte stämmer, då hon i boken beskrivs som ganska stor och muskulös, och jag tänkt mig henne se mer ut som en rugbyspelare. En del tycker att Leven är för snygg för att spela Clarisse, men det står ingenstans att hon inte ser bra ut. Vad som dock är bra med Leven Rambin är att hon ändå får fram Clarisse personlighet, och det är väl i slutändan det viktigaste.
 
Några av sakerna jag stör mig på är att emaptilänken mellan Grover och Percy inte ens nämns när Grover blir kidnappad och Percy och Annabeth försöke hitta honom. Luke bytte ju sida och är förbannad på gudarna, men et framgår inte riktigt hur arg han faktiskt är på sin far Hermes och dom andra gudarna. Och det tycker jag är synd, för det är trots allt en ganska stor del av det som är Luke.
 
Trots att jag blev något besviken på filmen tycker jag ändå att den är riktigt bra, och jag kommer definitivt se den igen, och köpa den när den släpps på DVD.
 

RSS 2.0