Roswell

 
 
Roswell är en av mina favoritserier som gick 1999-2002. Jag tror inte tredje säsongen sändes här, och jag vet därför inte hur det slutade. Jag har tänkt på serien lite då och då, och syrran hittade boxen med alla säsonger till ett bra pris, så nu har vi Roswell marathon och er några avsnitt varje dag. Jag har glömt en del eftersom det är så länge sen man såg den, och har glömt hur beroendeframkallande den är. :)
När den gick på TV var först Max och Liz mina favoriter, sen blev det Michael och Maria, och Michael och Maria är mina favoriter nu också.
 
Roswell handlar om Max, Isabel och Michael, som även om dom ser ut som oss, inte är det. Dom är nämligen hybrider mellan människa och alien, och har hela tiden hållit vilka dom egentligen är, och sina krafter, för sig själva. Men en dag blir Liz skjuten på den restaurang hon jobbar på och Max helar henne. Från den dagn förändras allt. En stark vänskap växer fram mellan Max och Liz och blir snart något mer, men Max är först inte beredd att ta det steget.
Max, Isabel och Michael vet inte var dom kommer ifrån, men får efter hand veta mer och mer. Dom blev skickade till Jorden för att en dag återvända och rädda sin ras. Men vägen dit är inte lätt och dom jagas av fiender både i form av alien hunters och andra aliens.

"Oz" får uppföljare

                                   Foto. Scanpix
 
 
Storfilmen "Oz: The great and powerful" har premiär i USA i helgen, och redan nu är det klart att det blir en uppföljare. Det bekräftar filmbolaget Disney för Hpllywood Reporter.
Mitchel Kapner, manusförfattare för den första filmen, har fått uppdraget  att komma med en ny berättelse om Oscar Diggs, spelad av James Franco.
"Oz: The great and the powerful" bygger på L Frank Baums böcker om landets Oz. "Trollkarlen från Oz" är den mest kända, som även filmatiserades 1939 under titeln "The Wizard of Oz" med Judy Garland i huvudrollen. Handlingen i nya filmen utspelar sig före den klassiska berättelsen.
"Oz: The great and the powerful" är regisserad av Sam Raimi och har förutom Franco namn som Mila Kunis, Rachel Weisz och Michelle Williams. Filmen har Sverigepremiär 15 mars.

Free Style

 
Cales högsta dröm är att bli professionell motorcrossförare. Hans pappa lämnade familjen när han var liten och mamman är ensam med honom och hans syster. Trots att Cale är sponsrad har han 2 jobb för att få ihop pengar. Cal jobbar hårt för att komma dit han vill, men för flickvännen är det inte tillräckligt bra.När han krossar en bilruta efter att han fått veta att hon är otrogen med hans konkurrent Derek blir han av med sin sponsor och är plötsligt utan motorcrosscykeln.
Han hittar en gammal oduglig motorcrosscykeln utanför en hästgård och erbjuder sig hjälpa till där mot att han får cykeln. Han blir vän med Alex, och snart mer än så, som också hjälper till där mot att få rida, och tillsammans med henne och hans vänner försöker dom nå hans mål att komma med i Grand National Motorcross teamet.
 
Crobin Bleu spelar Cale. Tidigare är han nog mest känd från High School Musical, och gör en mer seriös roll i den här coming of age-filmen. Det kanske inte gick så bra för den här filmen som kom 2008, men jag tycker den är riktigt bra, och en av mina favoriter. Och den inspirerade mig till en egen filmidé. :)
 

The Perks of Being a Wallflower

 
 
The Perks of Being a Wallflower är en populär bok som nu har blivit film. Det är författaren som både skrivit manus och regisserat, och kanske är det därför filmen blivit så bra, och så trogen boken. Det handlar om Charlie, som ska börja första året på High School. Han tycker inte om det och räknar dagarna till studenten. Men det är måga dagar. Charlie är väldigt tyst och blyg och försöker göra sig så osynlig som möjligt för att undvika att åka på stryk.
Men mobbarna märker honom ju ändå, och han inser snart att några vänner inte skulle vara så dumt. Han blir vän med Patrick, som trots att han är några år äldre, går i samma träslöjdklass, och genom honom också vän med Sam, som är hans styvsyster. Charlie dras in i en för honom helt ny värld, som Sam säger "Welcome to the Island of misfit toys". Han får nära vänner i Patrick och Sam, och får också uppleva kärlek, sin första kyss, svek och slagsmål.
 
Jag har väntat epå att få se den här filmen, då jag verklign gillar Logan Lerman. Jag läste boken för ett tag sen, och även om den är annorlunda, så är den riktigt bra. Och Logan är perfekt som Charlie. Jag vet att en del har fått upp ögonen för Logan nu och det förstår jag. Jag läste nånstans att Stephen Chbosky sa att han såg direkt att Logan var Charlie. Han är så otroligt talangfull tycker jag, och ändå är han "bara en vanlig kille" som älskar film.
Emma Watson är också väldigt bra som Sam. Jag visste ju att hon skulle spela henne eftersom jag läste boken långt efter jag visste att den blev film, men även om jag kanske inte tänkte på henne hela tiden när jag läste boken, så var hon väldigt bra.
Ezra Miller känner jag nog inte till sen tidigare, men han är också klockren som Patrick och gör ett väldigt bra jobb.
 
Har man inte sett filmen eller läst boken tycker jag absolut man ska göra det.

Lejonkungen

 
 
Somba är son till lejonkungen Mufasa, och kommer en dag själv bli kung. Simba är äventyrlig av sig och tillsammans med vännen Nala hamnar dom ibland i trubbel. En dag sker en hemsk olycka, och Simba tror att det är hans fel, då hans farbror Scar, som själv vill bli kung, får honom att tro det.
Simba ger sig iväg och träffar Timon och Pumba. Tillsammans med dom försöker han glömma det förflutna. Men så kommer dagen då det är dags att åtrvända och bli den rättmätige kungen.
 
Lejonkungen kom 1994 och det är alltså 19 år sen. Men den  har blivit en väldigt populär klassiker och håller sig än. Och kommer förmodligen göra det om 20 år också.
Lejonkungen har alltid varit en av mina favoriter. Karaktärerna är trovärdiga, även om det är djur, det är en bra historia, musiken är bra, och dubbningen är bra, där röstern passar till karaktärerna.
Den har också blivit en av min systerdotters favoritfilmer och jag har sett den några gånger senaste veckorna.

Ny film om Robin Hood

Den klassiska Disney-repliken "Det är Robin Hood jag vill ha" verkar vara ett ständigt eko i Hollywood. Dreamworks har nu köpt rättigheterna till "Merry men", en ny film om frihetskämpen.
Enligt Deadline ska manusförfattaren Brad Ingelsby och Scott Waugh försöka återuppfinna legenden om Robin Hood med en film som kretsar minst lika mycket kring karaktärerna Lille John, Broder Tuck,  Lady Marian och Will Scarlet.
Ännu är det inte klart vem som spelar huvudrollen, som tidigare spelats av bland andra Errol Flynn, Kevin Costner och Russell Crowe.

RSS 2.0