Läser just nu: Hur du tränar din drake av Cressida Cowell

   
 
Filmerna Draktränaren 1 & 2 bygger ju på böckerna av Cressida Cowell. Det är ju barnböcker men jag blev lite nyfiken ändå och ska prova läsa. Har sett den här boken på biblioteket nån gång, men valt bort den just för att det är en barnbok. Men nu ska jag ändå ge det en chans. Har inte läst så mycket än men tycker att det är ganska bra skrivet. men det märks ju att det är för en yngre målgrupp. Än så länge tycker jag mer om början i filmen än början i boken, men vi får se sen när jag läst mer.
 

Mitt eget skrivande

Eftersom jag skriver mycket själv, och skriver mer i den här bloggen än min vanliga blogg, så har jag funderat på om jag skulle börja skriva om mitt eget skrivande här. Jag har ju en del project på gång, både böcker och filmidéer. Förmodligen större chans att det händer nåt med böckerna men....
Skriva har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har så många idéer. Började skriva på en ny bok(serie?) efter att jag såg City of Bones, och skriver nu på tredje versionen. Har nog aldrig varit så här ambitiös förut. :) Först skriva en del, sen bestämma sig för att ändra ordning och börja om från början och skriva hela, sen skriva om det i ett annat block och sen skriva på datorn. Har fyra block med den här historien, men då är ju två block bara påbörjade. Ska gå igenom den sen en gång till. Men det här är det bästa jag skrivit, och jag hoppas folk ska gilla det lika mycket som jag gör.

Draktränaren 2

 
Draktränaren har jag sett några gånger och tycker den är riktigt bra. Så när uppföljaren kom ville jag såklart se den.
I Draktränaren 2 har det gått 5 år, och invånarna på ön Berk lever i harmoni med drakarna.  Man har till och med börjat med en ny sport .Draklopp.
Hicke och Tandlöse flyger längre och längre bort för att hitta okända territorium och nya världar, och Hicke ritar kartor över det dom upptäcker. Under ett sånt äventyr blir Hicke och Astrid tillfångatagna av drakjägare och dom får veta att en man vid namn Drago tänker samla in alla drakar och för att starta ett krig för att med hjälp av drakarna härska över världen.
Tillbaka på ön tycker Hicke att dom måste skydda drakarna, men Hickes pappa vill skydda sitt folk, och berättar om Drago. Hicke bestämmer sig för att försöka prata med denna Drago, men allt går inte som han tänkt sig. På väg till Drago möter han en mystisk drakryttare, som visar sig vara hans mamma, som han trodde var död. Där finns också hundratals drakar som hon tar hand om.
För att skydda sitt folk och drakarna måste Hicke och hans vänner göra allt dom kan för att stoppa Drago.
 
Filmen är väldigt bra tycker jag, och jag kommer definitivt se den igen. Det är välgjort, en bra historia och lagom spännande, med lite roliga inslag. Något jag tycker är roligt är Hickes utveckling, som man såg lite av redan i första filmen. Han är äldre, modigare och mer beslutsam. Ibland skulle jag vilja att en del animerade filmer var spelfilmer, och det är väl på ett sätt ett bra betyg i sig. Jag brukar oftast vilja se på engelska, men jag gillar dom svenska rösterna, speciellt Hickes röst. Jesper Adefelts röst passar väldigt bra till Hicke och jag gillar hans röst.
 

Tyst länge, men inte längre

Har varit väldigt tyst i den här bloggen länge. Har väl haft en svacka i bloggskrivandet, för skrivit annars har jag gjort en del. Men har väl inte läst jättemycket heller. Har väl helt enkelt inte känt för att blogga. men nu ska det bli ändring på det igen. För nu har jag tänkt börja om med att blogga om filmer och böcker. Så på en stund blir det ett inlägg om Draktränaren 2 som jag var på bio och såg idag.

RSS 2.0