Det blir en Fast & Furious 7

Fast & Furious 6 har inte haft premiär än, men det blir en Fast & Furious 7. Det har varit på gång ett tag.. James Wan kommer att regissera, han har bland annat regisserat Saw och Insidious.
Vin Diesel, Paul Walker, Tyrese Gibson och Dwayne Jonson är alla bekräftade att vara med i filmen.
Ett releasedatum för Fast & Furious 7 är redan satt. 11 juli 2014.
 
 
Producenten Neal Moritz har sagt att dom kommer filma i sommar. Vin Diesel sa också när han var med i Ellen i april att dom börjar filma i sommar..
 
 

Jack Reacher

 
 
I lördags såg jag och min syster Jack Reacher. Jag gillar böckerna om Reacher som är skrivna av Lee Child, och jag har länge velat se filmen. Dock blev jag väldigt besviken när jag fick veta att Tom Cruise skulle spela Reacher. Och det var jag inte ensam om. Tom Crusie må vara en bra actionskådis, men han är bra mycket mindre, både längd och vikt, än böckernas Jack Reacher, och det kändes bara fel att han plötsligt skulle vara kort, när han egentligen är nästan 2 meter lång. Jag hade nog hellre sett typ Dawyne Johnson, som Jack Reacher, även om det inneburit att han inte skulle ha varit vit. Men han har i alla fall mer rätt kroppsbyggnad...
 
Filmen var rätt bra. Jag läste boken för ganska länge sen nu och kom först inte ihåg så mycket, men det kom efter som. Rosamund Pike var bra som Helen, och Jai Courtney var bra som Charlie, även om det inte var så jättestor roll. Nu är det ju som sagt ett tag sen jag läste boken men jag tror att filmen följde boken ganska bra. Jag gillar egentligen filmen och tänkte nån gång att filmen är bra, men det är nånting. Och det där nånting är Tom Cruise. Han är helt enkelt inte Jack Reacher.

Läser just nu

Bärjade ikväll att läsa en ny bok. Krokodilens tårar av Anthony Horowitz. Det är åttonde och näst sista boken om Alex Rider. Tittade i slutet av boken och där fyller han 15. Kan inte låta bli att tycka att han borde ha gjort det för några böcker sen...
 
 
 
 
Är det någon som har lust att läsa min andra blogg, där jag skriver om mer vardagliga saker, kan ni göra det här.

Omslag Nyckeln

Som så många anda bloggar redan skrivit så har omslaget till sista delen i Engelsforstriologin släppts.
 
 
 
 
 
Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.

Utgivningsdatum: 11:e november 2013

 

Jag gillar omslaget, och att det följer samma tema som dom andra omslagen. Men skulle nog ha önskat lite större skillnader mellan omslaget.


"Nya" böcker

Det har varit lite tomt här i bloggen. Får skylla det på att jag tänkt på annat, samt inte riktigt haft samma läslust som tidigare.
I tisdags köpte jag i alla fall ett gäng böcker av en bekant. Det är inga nya böcker direkt, men dom blir ju nya för mig. :) Jag har läst alla när jag var yngre förutom  Wonders syster, och En tuff start. Några har jag haft själv, andra har jag lånat av kompisar.
Började skriva på en galopphistoria för, ja det är nog ett år sen eller nåt sånt, så dom här böckerna blir ju perfekt att läsa för lite fakta och inspiration. :)
 
 
 
 
 
 

James Franco i Wenders-film

                                              Foto: Scanpix
 
 

James Francio är klar för Wim Wenders kommande film "Everything will be fine", skriver Variety. Franco ska spela en författare som av misstag dödar en flicka, och filmen följer honom åren efter den tragiska händelsen. "En historia om skuld och förlåtelse, och om att acceptera saker du inte längre kan förändra", säger Wenders om filmen. Manus skrivs av norrmannen Björn-Olaf Johannessen.

James Franco syns just nu på bio i "Oz the great and powerful" och Wim Wenders senaste film "Pina" kom 2011.

 


TT Spektra


Alex Pettyfer klar för 80-tals film

                                                                  Foto: Scanpix
 

Alex Pettyfer är klar för en kommande nyversion av filmen "Kärlek utan gräns" från 1981. Även Gabriella Wilde ("The three musketeers") är klar för filmen, skriver The Hollywood Reporter.

I originalversion spelade Brooke Shields och Martin Hewitt huvudrollerna i "Kärlek utan gräns" där ett gäng tonåringar hamnar i ett mörkt kärleksdrama. Även Tom Cruise hade en roll i filmen.

 

TT Spektra


Bokbloggsjerka

I veckans bokbloggsjerka hos Annika handlar det om böcker som lockar till resa.
 
Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?
 

När jag läste Nora Roberts böcker Pärlor från månen, Havets safirer och Solens diamanter, som är en triologi, blev jag väldigt sugen på att fara till Irland. Hon får det att verka så trevligt och mysigt, och vackert i den där lilla byn, och jag vill åka dit och gå till puben som syskonen Gallagher har. Och så älskar jag den irländska accenten. :)
 
En annan bok som får mig att vilja fara till Irland, fast den mest utspelar sig i USA, är Det ödesdigra arvet, som också är skriven av Nora Roberts.

Gilla Hata Horan av Johanna Nilsson

 
 
Jag har läst om Gilla Hata Horan i några bokbloggar och tänkte att jag skulle läsa den. Och den var riktigt bra. Jag tycker dock den kunde ha fått vara lite längre faktiskt.
 
Boken handlar om Jonna och Gloria som är bästisar, och Robin som är skolans snyggaste och coolaste kille.
Jonna och Gloria är inte populära men inte heller mobbade. Så får dom hänga med på en luciafest, och får dansa med Robin. Han verkar tycka att dom är helt okej, till och med söta. Men festen slutar inte som Jonna och Gloria har tänkt sig. Det börjar skrivas elaka saker på Glorias blogg, och en Hata Horan-grupp bildas på Facebook. Gloria mår väldigt dåligt och börjar skära sig igen, och Jonna känner att hon måste göra något. Hon bestämmer sig för att ge igen med samma mynt.
 
Boken är uppdelad i 3 delar kan man säga, där man får ta del av det som händer ur Jonnas, Glorias och Robins perspektiv, och det tycker jag är bra, för då kommer man karaktärerna lite närmare tycker jag. På något sätt skulle jag ändå vilja ha lite mer. Och så hade det kunnat få vara någon sida till.
 
Precis som några andra som skrivit om boken, tycker jag den här borde läsas i skolan. För även om det inte är just så här, så är det ändå väldigt många som är utsatta för mobbning. Och dom som är "på andra sidan" skulle också kunna få något att tänka på.

Fast & Furious 6 Official Trailer

 
 
Nu längtar jag ännu mer efter den här filmen. Kanske måste ha ett nytt Fast & Furious maraton innan den här kommer på bio. :)

Ett besök på bibblan

resulterade i några lånade böcker. Skulle egentligen ha velat låna lite fler, men även om jag har tid att läsa så blir det ändå inte att läsa lika mycket som förut.
Det blev i alla fall 2 böcker som jag har sett i några bokbloggar och funderat på att läsa. Gilla hata horan av Johanna Nilsson, och Helena (Starcrossed) av Josephine Angelini. Det blev också En prinsessas dagbok 2 av Meg Cabot och dom 2 sista Alex Rider-böckerna, Krokodilens tårar och Scorpias hämnd av Anthony Horowitz.
Ska börja med Gilla hata horan, sen får vi se vad det blir.

Happy Feet 2

 
 
 
Happy Feet handlade om Mummel som inte passade in med dom sjungnde kejsarpingvinerna, då han inte kunde sjunga, men var väldigt duktig på att steppa. I den här uppföljaren får vi följa hans son Erik, som känner sig utanför. Han har problem med dansen och vet inte riktigt vad som är hans talang bland all sång och dans. Han och hans vänner lämnar kejsarpingvinerna och tillsammans med Ramon  tar dom sig till dom andra pingvinerna. Där träffar dom Sven, som Erik blir väldigt imponerad av. Mummel kommer för att hämta hem sin son och dom andra två ungarna, men på hemvägen inträffar en katastrof och när dom kommer tillbaka till kolonin är alla pingivnerna instängda med isberg runt omkring. Nu måste dom sammarbeta med andra djur för att rädda kejsarpingvinerna.
 
Mina favoriter är nog krillen Will och Bill, som lämnar sin koloni med krill för att fara på egna äventyr. Dom är riktigt roliga, och jag tycker det är kul när dom sjunger lite från både Queen`s We are the champoins och Wham!s Wake me up before you go-go- Men dom är kanske lite roligare om man är lite äldre. Jag gillar också Bo, tror jag hon hette, den lilla kompisen till Erik. Jag gillar hennes och mammans "jodeli-ho-ho" eller vad det nu var och Bo`s lilla hopp och slå ihop fötterna.
 
Jag gillar den här filmen och tyckte också att den första var riktigt bra. Jag såg den i tisdags med min syster och hennes lilla dotter, som också gillade filmen. Det är roligt när vi kan se något om vi alla tycker om.

RSS 2.0