Lite tyst i bloggen

Det kommer vara lite tyst i bloggen ett litet tag nu. Jag kommer fortfarande läsa och kommentera i bloggar, men då jag kommer vara borta för utbildning kommer jag inte kunna skriva inlägg. När jag kommer tillbaka kommer det dock bli några inlägg om böcker och filmer jag nyss läst och sett.

Bokbloggsjerka

Det är ett tag sen jag var med i bokbloggsjerkan men nu tänker jag vara med och svara på veckans fråga.
 
Vad tycker du om dialekternas vara eller icke vara i böckernas värld? 

Jag läser nästan uteslutande utländska författare, ibland på engelska men mest på svenska. Och då tycker jag inte det brukar vara så mycket dialekt, det är är nog mer att det står att personen har en viss dialekt.
Annars tycker jag inte det gör så mycket att det står i dialekt när någon pratar. Men jag skulle inte orka läsa en hel bok skriven på dialekt.

Länklista

Den här listan började hos Författardrömmar och går ut på att den som blir länkad i sin tur ska länka till en annan. Man publicerar hela listan, även sin egen blogglänk, och lägger i slutet av listan till en länk till en blogg som man vill tipsa om. Därefter skriver man en kommentar till den man länkat till med en direktlänk till inlägget med länklistan. Den person som blivit länkad gör samma sak och förhoppningsvis kommer listan spridas till flera bloggar för att slutligen komma tillbaka till Författardrömmar.

Den som har den sista länken när klockan blir 22.00 den 23 juni publicerar hela listan i sin blogg och länkar i slutet av listan till Författardrömmar och skriva en kommentar i hennes blogg med en direktlänk till listan så att hon kan publicera den i sin blogg. Kontakta Författardrömmar om ni har några frågor.

 

1.Författardrömmar
2.Ninas film och bokblogg
3.23 Minuter

 


Nora Roberts

 
 
Nora Roberts är född 10 oktober 1950, med födelsenamnet Eleanor Marie Robertson, i Silver Spring, Maryland, USA.
Hon har skrivit många böcker under sitt eget namn, men också använt pseudonymer som J.D Robb, Jill March och Sarah Hardesty. J.D Robb kommer från hennes söner Jason och Dan och Robb som är en förkortning på Robers.
Med Sarah Hardesty som författarnamn gavs vissa böcker ut i Storbritannien samtidigt som dom gavs ut i USA i Nora Roberts namn.
Nora Roberts har blivit publicerad i över 34 länder. The Witness som kom ut i april 2012 i USA, var hennes 200de bok. Hennes första bok kom ut 1981. Hon har skrivit 180 New York Times bestsellers.
En del av hennes böcker har blivit filmatiserade, Montana Sky, Angel Falls, Carolina Moon, Blue Smoke, Northen Lights, Midnight Bayou, High Noon och Tribute.
 
 
Jag har läst Nora Roberts i ca 15 år nu. Första boken jag läste var Farliga Vidder (Montana Sky), och är fortfarande en av mina favoriter. Jag gillar filmen också, men det saknas en del från boken. Av dom filmer jag sett tycker jag Carolina Moon följer boken bäst.
Hennes böcker är gaska förutsägbara, men jag gillar dom ändå, hon är väldigt bra på att skriva, och skapa karaktärer man kan ta till sig. Några av mina favoritböcker, som Nyckeln till ljuset, Nyckeln till sanningen, Nyckeln till mod, Pärlor från månen, Havets safirer, Solens diamanter och Det ödesdigra arvet skulle jag också gärna se filmatiserade.

Läser just nu...

sista delen om Alex Rider. Scorpias hämnd. Har inte kommit så långt än, så det har inte hunnit hända så mycket. Jag har bläddrat lite i boken och tittat på slutet, som jag brukar göra ibland, och det händer en sak som jag inte riktigt hade väntat mig och tycker var synd att det hände.
 
 
 
 

Struck by Lightning

 
Carson vill inget hellre än att lämna hemstaden och flytta till New York och gå på det college han alltid drömt om. Han vill göra något med sitt liv, och göra något annat än att gå i samma fotspår som sin frånskilda alkoliserade mamma.
Carson får veta att det han gör med skoltidningen inte räcker för collegeansökan. Han får ett okej från rektorn att göra ett litterärt magazin och utpressar sina skolkamrater för att dom ska skriva något till magazinet.
 
Filmen i sig tycker jag är så där, inte så jättebra egentligen, men samtidigt har den sina roliga ställen och en lite seriösare ton. Det är rolig att se Chris Colfer som något annat än Kurt Hummel i Glee, och jag tycker att han är riktigt bra. Han har också skrivit manuset.
 

Krokodilens tårar av Anthony Horowitz

 
Alex Rider är i Skottlnd med flickvännen Sabinas familj för att fira nyår. Dom är inbjudna till en fest som hålls av pastor Desmond MacCain, som driver välgörenhetsorganisationen First Aid. När Alex, Sabina och hennes far lämnar festen tycker Alex att någon skjuter mot dom, men är inte säker. Sabnas far tappar kontrollen över bilen och dom är snart under vattet i en iskall sjö. Dom lyckas ta sig upp, men Alex är inte helt säker på att det bara var en olycka.
Alex trodde att han var färdig med MI6, men när klassen ska på studiebesök till Greenfield får han ett uppdrag o. När Alex gömmer sig på ett kontor på anläggningen får han se Desmond MacCain igen, och förstår att han är inblandad. Och det är något mycket större och allvarligre än någon kunnat ana, och Alex är snart mer inblandad i det hela än han hade velat.
 
Det här är åttonde och näst sista boken om Alex Rider. Jag gillar den här också och är liksom dom andra bra skriven och har en bra historia. Men jag har fortfarande lite svårt att täka mig att han bara är 14.

Fast & Furious 6

 
I fredags var jag och min syster och såg Fast and Furious 6. Jag gillar dom andra filmerna väldigt mycket, och hade en del förväntningar på den här filmen, och trailern fick den ju att verka riktigt bra. Och det var den. Det här är sjätte filmen, och det blir bara bättre och bättre. Tidigare har femte filmen varit min favorit, nu är det den här. Det är inte lika mycket racing som i dom anra filmerna men när det körs går det undan. Jag tycker heller inte att det gör så mycket, att det inte bara går ut på racing, då det känns som att det blir en bättre historia, och man får ut mer av karaktärerna.
 
Hobbs letar upp Dom som säger att han inte var så svår att hitta, och Dom kontrar med att han inte gömde sig. Men Hobbs är inte där för ett vänskapligt besök. Han vill att Dom`s team ska hjälpa honom att hitta ett annat team av skoningslösa förare, där Letty är med. Letty som man trodde dog i fjärde filmen. Dom tänker först göra det ensam, men Hobbs säger att han behöver hela teamet och Dom kallar in dom andra.
Letty förlorade minnet i "olyckan" som skulle ha kostat henne livet och när Dom hittar henne, kommer hon inte ihåg honom. Men Dom ger inte upp.
Mitt i allvaret är det också några roliga stunder som lockar till skratt. Dom flesta av dom står Roman för.
 
Luke Evans, som tidigare var med i The Three Musketeers, spelar Shaw, ledare för det andra teamet, som inte bryr sig om något. Dör man har man begått ett misstag och förtjänar straffet. Han passar riktigt bra som skurken.
Han, som spelas av Sung Kang har varit en favorit sen Tokyo Drift, och jag har tyckt bättre och bättre om honom för varje film.
 
Något jag gillar med den här filmen är att man knyter ihop med tidigare filmer. Till exempel är Braga med lite, Och i slutet knyter dom ihop det med Tokyo Drift så det ska bli väldigt intressantatt se sjunde filmen. Jag tycker dock fortfarande att det var dåligt planerat, om dom planerade så mycket just då, att Tokyo Drift ska utspela sig efter dom andra filmerna. När det nu har blivit 3 filmer efter den känns det som att den skulle ha gjorts mycket senare.
 
En del kanske tycker att det räcker nu, det har ändå blivit 6 filmer och dom håller på med den sjunde, men jag vill faktiskt ha mer.

Percy Jackson Sea of Monsters Official Theatrical Trailer

 
Nu längtar jag ännu mer efter att se filmen.

Ghost Rider: Spirit of vengeance

 
Det här r andra filmen om Johnny Blaze som Ghost Rider. Han gömmer sig i östra Europa för att hålla sig undan från djävulen och försöker hålla sin inre demon inom sig och hindra honom från att komma ut.
Men en pojke kidnappas, en pojke som är av stort intresse för djävulen, han ska hjälpa honom att ta mänsklig form. Johnny Blaze kontaktas av en munk för att hjälpa dom att hitta pojken och får chansen att bli fri från Ghost Rider. Men först åste han låta Ghost Rider komma fram igen.
 
Det är ganska länge sen jag såg en första filmen, men tyckte att den var rätt bra. Den här är också helt okej. Nicolas Cage passar bra i rollen som Johnny Blaze, även när han ska vara lite galen. Jag tycker filmen är bra gjord även om det finns några brister.

Uppdaterar under helgen

Det har varit en del annat ett tag nu som gjort att jag inte skrivit i bloggen. jag har knappt läst andra bloggar ens. Jag hoppas att jag inte tappat alla som faktiskt läser bloggen. Jag kommer uppdatera nu under helgen, och då blir det flera inlägg. 

RSS 2.0